T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - İzmir Olgunlaşma Enstitüsü

KAVACIK KÖYÜ ÜRETEN KADIN

 

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı:  Kavacık Köyü Üreten Kadın Projesi

 

KAVACIK KÖYÜ ÜRETEN KADIN PROJESİ

(2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı)

 

 

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü, Cuma günleri Kavacık Köyü´nün 18 kadınına ev sahipliği yapıyor. İzmir´in Karabağlar İlçesi´ne bağlı bir dağ köyü olan Kavacık´ta yaşayan biri engelli iki kadın hem kendilerinin, hem de hemcinslerinin kaderini değiştirdi. Üç çocuk annesi Tülay Dündar ile koltuk değneklerine mahkum Meryem Düzgünkaya, Kavacık´ı ve kadınlarını kalkındırmak için harekete geçti. Aradıkları ilgi ve sevgiyi İzmir Olgunlaşma Enstitüsü´nde bulan kadınlara, haftada bir gün Enstitüde el sanatları eğitimi veriliyor.

Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde, Kavacık Köyü Kadınları önce toplam 12 hafta sürecek el sanatları kursuna alındı ve bu kursta yeni teknikler öğretilerek çeşitli ürünler ortaya çıkarıldı. Bu ürünler ve özel tatlar kermeslerde satışa sunuldu ve gelir elde edildi. Enstitü bünyesinde Kavacık Köyü kadınlarına; gıda hazırlanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği, nasıl saklayıp paketleyecekleri, nasıl satışa sunacakları konusunda da eğitim verildi.

 

Başında yazması, ayağında şalvarıyla Enstitü´de tığ işi çantalar, şapkalar, boncuklardan takılar yapan kadınlar, öğle tatilinde Alsancak´ta dolaşıyor, kafelerde çaylarını yudumluyor. Öğleden sonra tekrar eğitime girip, akşam Karabağlar Belediyesi´nin sağladığı araçla köylerine dönüyorlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2015 - Güncelleme: 24.02.2022 08:59 - Görüntülenme: 1506
  Beğen | 0  kişi beğendi